Tutustumiskohteet 2.4.2020

Tutustumiskohteet PDF

Valitse reiteistä ilmoittautumisen yhteydessä yksi ensisijainen ja yksi varalle. Iltapäiväkahvit tarjolla reittien ensimmäisessä kohteessa.

Reitti 1 sijaitsee Matarassa. Muilla reiteillä on bussikuljetus. Kohteet ovat esteettömiä, jos ei toisin mainittu. Reitillä 3 kävelymatkaa noin 200 metriä, ylämäki.
Valitettavasti emme pysty takaamaan kaikkien kuljetusten esteettömyyttä.

Reitti 1
Monikulttuurikeskus Gloria – Nuorten Taidetyöpaja

Monikulttuurikeskus Gloria https://www.gloriajkl.fi/

Monikulttuurikeskus Gloria on paikka kaikille. Gloriassa kokoontuu ryhmiä, joissa on ihmisiä monista eri kulttuureista. Voit tulla esimerkiksi tapaamaan toisia ja oppimaan suomea. Gloria järjestää kursseja, tapahtumia ja näyttelyitä. Vapaaehtoisena voit myös keksiä itse uusia ideoita ja toimintaa.

Nuorten Taidetyöpaja https://www.jyvaskyla.fi/Nuoriso/toiminta/nuorten-taidetyopaja

Nuorten Taidetyöpaja tarjoaa valmennus-, ohjaus- ja opetuspalveluja 15-29-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille aikuisille. Toiminnallisissa pajoissa harjoitellaan työelämätaitoja, pysähdytään oman elämän ja hyvinvoinnin taitojen äärelle sekä suunnitellaan omaa tulevaisuutta yksilö- ja ryhmävalmennuksen avulla.

Reitti 2
Sepänkeskus – Jyvälän Setlementti

Sepänkeskus Kyllikinkatuhttps://www.kyt.fi/sepaenkeskuksen-toiminta/

Sepänkeskus on järjestöjen ja erilaisten kansalaistoimijoiden kokoontumisen ja toiminnan paikka. Talossa on ahkerassa päivittäisessä käytössä 7 kokoontumistilaa ja järjestöjen toimistotiloja.
Suurin osa käyttäjistä on vakiovuoron talon kokoontumistiloista varanneet yhteisöt, mutta myös kertaluontoisesti tiloja varataan, esimerkiksi perhejuhliin. Kokous- ja kokoontumistiloissa kävijöitä on ollut vuoden 2018 aikana 53049. KYTillä on talossa kolme työntekijää: vastaava aulahenkilö sekä vaihtuvat aulavahtimestari ja siistijä. Taloa käyttävät ryhmät ovat varsin omatoimisia, mikä on välttämätöntä, koska henkilökuntaa ei ole iltamyöhään asti paikalla eikä viikonloppuisin. Toiminta perustuu yhteisvastuullisuuteen ja luottamukseen.

Jyvälän Setlementti Palokunnankatu 16 https://jyvala.fi/

Jyvälän Setlementti ry on monialainen paikallisia tarpeita palveleva kansalaisjärjestö, jonka toimintaan jokainen on tervetullut mukaan. Meillä voit osallistua kansalaistoimintaan tai tehdä mieleistäsi vapaaehtoistyötä, käydä kansalaisopiston kursseilla sekä tulla mukaan tapahtumiin. Järjestämme myös koululaisten iltapäivätoimintaa, monikulttuurista työtä ja lapsi-, nuoriso- ja perhetoimintaa.

Reitti 3
Keltinmäen Keidas – Keltinmäen Hyvinvointikeskus

Keltinmäen Keidas kylätalo Silokkaantie 11 https://keltinmaenasukasyhdistys.wordpress.com/

Kylätalo on avoinna kaikkia asukkaita varten ma-pe klo 8-14.30, lounas klo 11-13 hintaan 6€ joka päivä,
Henkilökunta pääasiassa tukityöllistettyjä eli lyhyitä ja erilaisia työsuhteita. Yhdistyksellä ei yhtään omaa vakituista työntekijää, vaan taloa hoidetaan vapaaehtoisvoimin. STEA-rahaa anottu jo useaan kertaan sitä kuitenkaan saamatta. Kylätalolla käy vauvasta vaariin väkeä, mutta eniten yksin asuvia vanhuksia, mutta myös pariskuntia.
Aterian lisäksi talossa on tarjolla joka kuukausi uusi taidenäyttely, kirpputori, karaokea, keskusteluryhmiä, luentoja, hyviä kohtaamisia ihmisten kesken! Yksinäisyyden poistoa parhaimmillaan!

Keltinmäen Hyvinvointikeskus Keltinmäentie 15 https://www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ikaihmisten-palvelut/paivatoiminta/hyvinvointikeskukset/keltinmaen

Keltinmäen hyvinvointikeskus toimii osoitteessa Keltinmäentie 15 B, 40640 Jyväskylä. Keltinmäen hyvinvointikeskus järjestää avointa ja asiakaslähtöistä toimintaa seniori-ikäisille jyväskyläläisille. Hyvinvointikeskustoiminta on Jyväskylän kaupungin tuottamaa palvelua.

Reitti 4
Tanssisali Lutakko – Asema 78 (HUOM! Ei esteetön)

Tanssisali Lutakko Lutakonaukio 3 https://www.jelmu.net/

Jelmu on yleishyödyllinen yhdistys, jonka toiminta perustuu valtaosin vapaaehtoistyöhön. Päätoimenaan Jelmu pyörittää Tanssisali Lutakkoa, jossa järjestetään elävän musiikin konsertteja vuosittain 120-150 kpl. Konserteista iso osa on ikärajattomia. Lutakon lisäksi Jelmu on osallistunut myös esim. Yläkaupungin Yöhön useita kertoja ja ollut järjestämässä Jurassic Rockia monia vuosia.

Vertaistoimintakeskus Asema 78 Ahdinkatu 16 http://www.sovatek.fi/asema78.html

Asema 78 tarjoaa turvallisen ja vertaistuellisen kohtaamispaikan opioidikorvaushoidossa oleville asiakkaille. Asema 78:lla asioiminen on asiakkaille vapaaehtoista. Toimintamme sisällöt suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Harjoittelemme yhdessä oman elämän ja arjen taitoja. Toimintaamme kuuluu mm. erilaiset vertais -, liikunta -ja kulttuuri ryhmät, yhteisökokoukset ja päivittäin yhdessä tehtävä ruoka.

Reitti 5
Huhtasuon Kylätoimisto – Huhtasuon Ilona

Huhtasuon Kylätoimisto Nevakatu 1 https://www.huhtasuonkylatoimisto.org/

Yhteinen olohuone, Huhtasuon Kylätoimisto, on Huhtasuon ASA ry:n ylläpitämä kaikille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Taustayhteisö, Huhtasuon ASA ry, on yhdistysten yhdistys.
Kyläläisten olohuoneella voi osallistua erilaisiin ryhmätoimintoihin, käydä lukemassa päivän lehden, kahvitella tai olla vaan. Tarjolla on myös digitukea.

Huhtasuon Ilona Kangasvuorentie 22 https://www.jasoasunnot.com/huhtasuon-ilona/

Varttuneiden asumisoikeusyhdistys JASO ry:n toiminta käynnistyi alkuvuodesta 2012. Ensimmäinen asumisoikeustalo oli muuttovalmiina lokakuussa 2014.
Toimintaa ohjaa laki asumisoikeusyhdistyksistä. Sen mukaisesti jokaisella luonnollisella henkilöllä on oikeus tulla yhdistyksen jäseneksi ja toisaalta yhdistyksen jäseniä ovat kaikki yhdistyksen hallitsemissa taloissa asumisoikeuden omaavat henkilöt.
Asukkaiden yhteistoiminta toteutuu taloihin rakennettavissa yhteistiloissa ja myös toiminnanohjauksena, joka toteutuu asukkaiden sitä tarvitessa. Jason talot eivät ole palvelutaloja, niissä ei ole hoitohenkilökuntaa. Ne ovat senioritaloja, joissa työskentelee toiminnanohjaaja, jolta asukkaat saavat ohjausta, neuvoja ja tukea.
Jaso tekee myös yhteistyötä Jyväskylän seudulla toimivien eläkeläisten yhteisöjen sekä vanhusjärjestöjen kanssa.

Reitti 6
Piippurannan Klubi – Jyväskylän kaupunginkirjasto

Piippurannan Klubi Paperitehtaankatu 1 https://www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/ikaihmisten-palvelut/paivatoiminta/hyvinvointikeskukset/piippurannan

Piippurannan Klubi järjestää avointa ja asiakaslähtöistä toimintaa seniori-ikäisille jyväskyläläisille. Toimintaa järjestetään pääsääntöisesti arkipäivisin. Myös arkiaukiolon ulkopuolella järjestetään tapahtumia, kursseja ja teemailtoja. Klubi on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka kokoaa yhteen vapaaehtoistoimijat, eri järjestöt sekä ammattihenkilökunnan. Klubilla ideoidaan ohjelmaa yhdessä asiakkaiden kanssa.

Jyväskylän kaupunginkirjasto Vapaudenkatu 39-41 https://www.jyvaskyla.fi/kirjasto

Jyväskylän kaupunginkirjasto on vilkkaassa käytössä kaupungin ydinkeskustassa. Viimeisen vuoden aikana talossa on tehty tilamuutoksia ja nimenomaan tapahtuma-, työskentely-, oleskelu- ja kohtaamistiloja on lisätty. Talossa käy päivittäin 1.500 ihmistä ja kirjaston merkitys kohtaamispaikkana on kasvaa jatkuvasti.

Reitti 7
Palvelukeskus Hanska – Kauppakeskus Seppä/ Kipinä 

Palvelukeskus Hanska Hannikaisenkatu 37
Palvelukeskus Hanska on tarkoitettu yli 18-vuotiaille jyväskyläläisille asunnottomille, päihteitä käyttäville sekä palvelujen ulkopuolella oleville.

Seppä/Kipinä Ahjokatu 3-5 https://www.jyvaskylanseurakunta.fi/muut-tilat/kauppakeskus-seppa-seurakunnan-tila

Kipinä on Jyväskylän seurakunnan yhteinen olohuone Sepän kauppakeskuksen 2. kerroksessa. Järjestämme tapahtumia ja konsertteja, sekä pyöritämme seurakunnan ryhmiä eri ikäisille. Kipinän keskiössä on avoimet ovet ja kahvila, johon voi aina aukioloaikoina tulla istahtamaan.