matara white2

STM Tukee90 neg

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa ja Matarassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Jyväskylässä toimintaa toteutetaan Kansalaistoiminnankeskus Mataran ja sairaala Novan yhteistyönä. OLKA® on valtakunnallinen HUSin ja HyTe ry:n luoma yhteistyömalli.

OLKA® Jyväskylän pisteet sijaitsevat Matarassa sekä sairaala Novassa. Mataran OLKA®-piste on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka on käytössäsi milloin vain Mataran aukioloaikojen puitteissa. OLKA®-pisteille voit tulla hakemaan tukea ja tietoa sairautesi eri vaiheissa tai yleisesti terveyteen liittyvistä asioista. Pisteillä asiointi ei kuitenkaan edellytä diagnoosia, vaan kaikki ovat tervetulleita asioimaan. Pisteillä järjestetään myös järjestöjen teemapäiviä, joissa potilasjärjestöt esittelevät toimintaansa.

OLKA®-toiminnassa mukana olevat sairaalavapaaehtoiset tuovat iloa, seuraa ja toivoa potilaille ja heidän läheisilleen. Vapaaehtoinen voi toimia esimerkiksi sairaalassa aulaoppaana, juttukaverina, vertaistukijana tai vaikka esiintyjänä. Tärkeintä on kuitenkin kiireetön kohtaaminen. Vapaaehtoistoiminta ei korvaa ammattilaisen työtä, eivätkä vapaaehtoiset ota kantaa tai osallistu hoitotoimenpiteisiin.

Mataran OLKA®-piste on Mataran aulassa, Matarankatu 6 A 1.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy toiminnasta lisää!

Yhteystiedot: Vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Niina Kankare-Anttila puh. 044-773 8234, e-mail. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                                                          olka.kukka