matara white2

STM Tukee90 neg

Kansalaistoiminnankeskus Matara viettää 10-vuotisjuhlavuotta.  Synttäreiden kunniaksi Matara on saanut juhlavuoden logon, jonka suunnittelija on 15-vuotias Manu Holmila Nuorten taidetyöpajan yhteydessä toimivalta JOPO-luokalta.

Ensimmäisen kerran kuulin mahdollisuudesta osallistua Mataran juhlavuodenlogon suunnitteluun ryhmämme kasvatusohjaajalta. Hän vinkkasi tästä erityisesti minulle, sillä tiesi, että minua kiinnostaa graafinen suunnittelu ammattinakin tulevaisuudessa.   

Lähdin ideoimaan logoa ensin ihan lyijykynällä paperille. Piirsin useamman version ja siitä joukosta valikoin muutaman, joita lähdin Photoshopilla kehittämään.  

Ideoitiin myös Mataran Sari Naapin kanssa ja sieltä tuli samaa ajatusta mikä itsellä oli ollut, että ilmapallo sopisi hyvin juhlavuoden logoon. Photoshopilla suunnittelu oli välillä melkoista aivojumppaa, mutta itse hakemalla tietoa oppi ja pääsi eteenpäin. Suunnittelussa ja tiedonhaussa minua jonkin verran helpottaa varmasti se, että puhun äidinkielenä englantia.  

Kaiken kaikkiaan logon suunnittelu oli hyvä kokemus. Opin taitoja, joita uskon tulevaisuudessakin pystyväni hyödyntämään.

Synttäreitä juhlitaan Matarassa to 24.3.2022 klo 13-17  

(teksti ja kuva: Suvi Halinen)

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki