matara white2

STM Tukee90 neg

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on tehnyt eilen 15.2. päätöksen, että se kumoaa 3.2.2022 asetetut kokoontumisrajoitukset koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Päätös rajoitusten purkamisesta astuu voimaan välittömästi, sillä rajoituksille ei ole enää tartuntatautilain mukaisia edellytyksiä.

Pääset lukemaan tarkemmin tiedotteen tästä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69932582

Vaikka kokoontumisrajoitukset poistuvat Keski-Suomessa on edelleen 20.2.2022 asti voimassa tartuntalain 58 d §:ään perustuva päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Eli osallistujien tulee välttää lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä, sijoittamalla asiakaspaikat väljästi, porrastamalla kävijöiden osallistumista tilaisuudessa, käsihygienia ja kasvomaskin käyttö, mikäli maskia voi käyttää eikä siihen ole esim. terveydellisiä esteitä.

Terveysturvallisuuteen liittyvistä toimenpiteistä tulee olla näkyvillä tiloissa kirjallinen suunnitelma, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään.

Lisäksi tartuntatautilain 58 c §:n mukaiset yleiset hygieniavaatimukset ovat voimassa koko maassa suoraan lain nojalla ilman erillistä viranomaispäätöstä. Näitähän ovat:

1) asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen;

2) asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja

3) tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään.

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa tämä tarkoittaa:

Mataran kohtaamispaikan ja kokous- ja ryhmätilojen kokoontumisrajoitukset poistuvat käytöstä välittömästi. Ulko-oven edustalla on nähtävillä tartuntatautilain 58d §:ään perustuva suunnitelma terveysturvallisista toimenpiteistä. Lisäksi tämä suunnitelma on myös jokaisessa kokous- ja ryhmätilassa.

Kohtaamispaikassa on käytössä kaksi yleisötietokonetta, joissa kummassakin voi työskennellä yksi henkilö kerrallaan. Lehtienlukupisteellä voi lukea vain yksi ihminen kerrallaan. OLKA-terveystietopisteellä voi käydä mittaamassa mm. verenpainetta. Pyydä verenpainemittari aulapalvelusta ja palauta se käytön jälkeen takaisin. Näin saamme puhdistettua verenpainemittarin jokaisen käyttäjän jäljiltä.

Mataran kohtaamispaikan istumapaikat sijoitetaan väljästi, jotta terveysturvallisuus säilyy.

Kokoustilojen osalta jokainen tiloja käyttäjä (vuokraaja) päättää itse koronapassin käytöstä. Huom! Koronapassilla ei voi ylittää maximi osallistujamäärää. Mikäli käytät koronapassia Mataran kokoustiloissa, niin ilmoitathan siitä varausta tehdessäsi aulapalveluun tai laita tieto varausjärjestelmään. Kiitos. Tällä haluamme kerätä tietoa tulevaisuutta varten, miten järjestöt ja yhteisöt käyttävät koronapassia tilaisuuksissaan.

Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Tulethan edelleen Mataraan vain terveenä. Kiitos.

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki