matara white2

STM Tukee90 neg

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on tiedottanut eilen to 3.2.2022, että Keski-Suomen alueen kokoontumisrajoitukset kevenevät 5.2.2022 alkaen. Tämä päätös on voimassa 18.2.2022 saakka ja kumoaa aiemman kokoontumisrajoituspäätöksen, joka oli voimassa 20.2. saakka.

5.2. voimaan tulevissa kokoontumisrajoituksissa sisätiloissa voi järjestää tilaisuuksia tilan 75% käyttöasteella ja joissa kaikille osallistujille on istumapaikka. Eli tilassa voi olla käytössä 75% istumapaikkojen määrästä.

AVIn tiedotteen näet tämän linkin takaa: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69931568

Huomiona, että edelleen Keski-Suomessa on 20.2.2022 asti voimassa tartuntalain 58 d §:ään perustuva tilojen terveysturvallisesta käytöstä. Eli osallistujien tulee välttää lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä, sijoittamalla asiakaspaikat väljästi, porrastetaan kävijöiden osallistumista tilaisuudessa, muistetaan käsihygienia ja käytetään kasvomaskia, mikäli maskia voi käyttää eikä siihen ole esim. terveydellisiä esteitä.

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa tämä tarkoittaa:

Mataran kohtaamispaikassa rajoitetaan asiakasmäärää niin, että kohtaamispaikassa (aulassa) voi olla max. 20 henkilöä. Voit käydä lukemassa lehtiä, käyttämässä yleisötietokonetta ja terveystietopisteen palveluita sekä hakemassa kasvomaskeja jne.

Kohtaamispaikassa on käytössä kaksi yleisötietokonetta, joissa kummassakin voi työskennellä yksi henkilö kerrallaan. Lehtienlukupisteellä voi lukea vain yksi ihminen kerrallaan. OLKA-terveystietopisteellä voi käydä mittaamassa mm. verenpainetta. Pyydä verenpainemittari aulapalvelusta ja palauta se käytön jälkeen takaisin. Näin saamme puhdistettua verenpainemittarin jokaisen käyttäjän jäljiltä.

Mataran kohtaamispaikan istumapaikat sijoitetaan väljästi, jotta terveysturvallisuus säilyy. Helmikuussa järjestettävät säännölliset tilaisuudet (Ekotuunauspaja, Bingo) järjestetään Mataran kohtaamispaikassa AVIn ohjeistusten mukaisesti.

Kokoustilojen osalta rajoitetaan myös asiakasmääriä tiloissa, jotta tiloissa on mahdollisimman väljää ja terveysturvallisuus säilyy:

Matara-sali           max 60 henkilöä

Tourujoki-Sali       max 52 henkilöä

Hilla                       max  12 henkilöä

Talvikki                  max 18 henkilöä

Saunio                   max 9 henkilöä

Kielo                       max 9 henkilöä

Lumme                  max 9 henkilöä

Tähtimö                 max 6 henkilöä

Pyörre                    max 9 henkilöä

Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Tulethan edelleen Mataraan vain terveenä. Kiitos.

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki