matara white2

STM Tukee90 neg

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on antanut uusia määräyksiä kokoontumisrajoituksiin ja kokoontumisiin asiakas- ja yleisötiloissa. Uudet määräykset ovat voimassa 23.1.-20.2.2022.

Päätöksen pohjalta tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on järjestettävä toiminta niin, ettei asiakkaat ja toimintaan osallistuvat ole lähikontaktissa toisiinsa. Tällä pyritään ehkäisemään tartunnan riskejä. Lisäksi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella sisätiloissa järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärä voi olla korkeintaan 20 henkilöä. (Tartuntatautilaki 58§)

AVIn tiedotteen näet tämän linkin takaa: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69930279

Mataran kohtaamispaikassa rajoitetaan asiakasmäärää niin, että kohtaamispaikassa (aulassa) voi olla max. 20 henkilöä. Voit käydä lukemassa lehtiä, käyttämässä yleisötietokonetta ja terveystietopisteen palveluita sekä hakemassa kasvomaskeja jne.

Kohtaamispaikassa on käytössä kuitenkin vain yksi yleisötietokone ja lehtienlukupisteellä voi lukea vain yksi ihminen kerrallaan. OLKA-terveystietopisteellä voi käydä edelleen mittaamassa mm. verenpainetta. Pyydä verenpainemittari aulapalvelusta ja palauta se käytön jälkeen takaisin. Näin saamme puhdistettua verenpainemittarin jokaisen käyttäjän jäljiltä.

Mataran kohtaamispaikan istumapaikat sijoitetaan väljästi, jotta terveysturvallisuus säilyy. Tammikuussa järjestettävät säännölliset toiminnot (Bubi-visa ja Arki-info) järjestetään Zoomissa. Helmikuussa järjestettävät säännölliset tilaisuudet (Ekotuunauspaja, Bingo) pyritään järjestämään Mataran kohtaamispaikassa AVIn ohjeistusten mukaisesti.

Kokoustilojen osalta rajoitetaan myös asiakasmääriä tiloissa, jotta tiloissa on mahdollisimman väljää ja terveysturvallisuus säilyy:

Matara-sali         max 20 henkilöä

Tourujoki-Sali    max 20 henkilöä

Hilla                     max 10 henkilöä

Talvikki               max 14 henkilöä

Saunio                max 6 henkilöä

Kielo                    max 6 henkilöä

Lumme               max 6 henkilöä

Tähtimö              max 4 henkilöä

Pyörre                 max 6 henkilöä

Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla. Tulethan edelleen Mataraan vain terveenä.

Kiitos.

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki