matara white2

STM Tukee90 neg

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 11.5. päätöksen, että 12.5. alkaen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää Keski-Suomen alueella jo yli 50 henkilölle. Mikäli tilaisuuksia järjestetään tulee kaikkien toimintaan osallistuvien pystyä välttämään lähikontaktia THL:n ohjeistusten mukaisesti. Mikäli yleisötilaisuuksissa ei voi noudattaa turvajärjestelyjä, ei niitä voida järjestää ollenkaan. Tämä on voimassa 12.5.–1.6.2021.

Lue lisää AVIn tiedotteesta: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69909088

Matarassa tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että edelleen pienet kokoustilat ovat käytössä maksimimäärästä puolella henkilömäärällä: Saunio (5hlöä), Tähtimö (4hlöä), Kielo (6hlöä), Lumme (6hlöä), Pyörre (6hlöä).

Suuremmissa kokoustiloissa maksimi henkilömäärä on seuraava:

  • Matara-sali (koko tila käytössä) 50 hlöä ja suositellaan varattavaksi koko tila yhdelle varaajalle. Mikäli varaa vain toisen puolen, on henkilömäärä puolet tilan henkilömäärästä A-puoli 25 ja B-puoli 15.
  • Talvikki: 17 hlöä
  • Hilla: 10 hlöä
  • Tourujoki-sali: 40 hlöä
  • Kohtaamispaikassa eli Mataran aulassa enimmillään 25 henkilöä.

Kohtaamisten pöydässä voi käydä vaihtamassa kuulumisia, tietokoneista on käytössä yksi, jossa voi työskennellä yksi kerrallaan ja samoin lehteä voi käydä lukemassa yksi henkilö kerrallaan. Halutessaan voi käydä hakemassa kirjan kirjahyllystä tai käydä ihastelemassa KäytäväGallerian taidenäyttelyä. Mataran aulapalvelusta jaetaan maskeja normaaliin tapaan (ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-14). Matara on yksi Jyväskylän kaupungin järjestämistä kasvomaskien jakelupisteistä. Kasvomaskeja jaetaan asukkaille, jotka niitä kysyvät ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei kysytä eikä tarkisteta, vaan asukkaan oma arvio tilanteesta riittää. https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/kasvomaskit

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki