matara white2

STM Tukee90 neg

Henkilökunnan tyhy-päivän vuoksi Kansalaistoiminnankeskus Mataran 6A1 ulko-ovi sekä aulapalvelut suljetaan perjantaina 20.5.2022 poikkeuksellisesti jo klo 11.30

Lisätietoja tarvittaessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  tai p. 0400 274 209

Oletko vieraillut tai osallistunut Mataran tapahtumiin vuoden 2022 aikana? Tutustuitko uuteen ihmiseen tai piristikö käynti päivääsi tai kenties saitko jotain uutta tietoa itsellesi? Millaisia ajatuksia vierailu tai tapahtumaan osallistuminen on sinussa herättänyt?

Toivomme, että antaisit meille palautetta, jonka avulla voimme kehittää toimintaamme. Palautteita hyödynnetään myös raportoidessa rahoittajallemme toiminnastamme. Vastaamalla voit vaikuttaa Mataran toiminnan kehittämiseen.
Palautelomakkeen pääset täyttämään tästä:  https://forms.gle/HwrpuTXcqPDAVmnQ6

Täyttäminen vie arviolta noin 5 minuuttia ja palautelomake on avoinna 30.6.2022 saakka.

Lisätietoja voit tiedustella Mataran aulapalvelusta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0400 274209. Kiitos jo etukäteen!

Maskisuosituksen päätyttyä myös Jyväskylän kaupungin kasvomaskien jakelu vähävaraisille asukkaille päättyy, viimeinen jakelupäivä on keskiviikko 4.5.2022.

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa on kuitenkin edelleen ja toistaiseksi saatavilla maskeja niitä tarvitseville Mataran aukioloaikoina ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-17

Vaikka maskisuositus on päättynyt jokainen asukas voi kuitenkin edelleen oman harkintansa mukaan käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

THL suosittelee maskin käyttöä kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä niille,

  • jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.
  • joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä.
  • jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle, esimerkiksi perheessä on todettu tartuntoja, eivätkä kodin ulkopuoliset lähikontaktit ole vältettävissä.

Jyväskylän kaupungin tiedote:https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/kasvomaskit

Apua Ukrainaan Jkl kerää lahjoituksia osoitteessa Matarankatu 6, käynti B ovelta. Kun saavut paikalle, soita ovikelloa, tulemme avaamaan oven. Tässä voi kestää hetki, kun tulemme kolmannesta kerroksesta, joten pyydämme kärsivällisyyttä. Tilassa on myös tarjolla vaatetta ja kodintarvikkeita ukrainalaisille. Tiloissa ei ole tarjolla elintarvikkeita.

Lahjoituksia voi hakea myös seuraavista paikoista: Cafe Agape, osoite Yliopistonkatu 15, Agape on avoinna ma-pe klo 10-14

Lahjoituksia voit tuoda ja hakea vain aukioloaikojen mukaisesti, ma-to klo 16-19 ja lauantaisin klo 15-17. 

Lahjoituksia ei saa jättää ovien taakse, eikä A-oven aulapalveluun. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Otamme vastaan vain seuraavan listan mukaisia tuotteita:

- radioita: broadband (moniaaltoaluevastaanottimet) ja narrow range (käsiradiopuhelimet)

- dronet: live kuva, lentoaika vähintään 20min.

- lämpötähtäimet

- generaattorit (aggregaatit)

- kiikarit

- maastokuviodut vaatteet (kaikki koot)

- taistelukäyttöön soveltuvat kengat (kaikki koot; maiharit, vaelluskengät, saappaat)

- polvisuojat

- body-armor -varusteet: luotisuojaliit, -levyt, sirpalesuojaliivit ja -vaatteet, luotisuojalevyjen peitteet

- ballistiset suojalasit (salibändy suojalasit, miesten koko)

- kypärät: teräs ja komposiitti

- taisteluvyöt ja taisteluvyöjärjestelmät

- lipastaskut ja lipaslaukut

- naamioverkot ja muut naamiointitarvikkeet

- lämpökerrasto, miesten koot

- MRE-ruoat (The Meal Ready to Eat -ruokia) eli "hetivalmiit" -ruoat: "sissimuona", pakastekuivatut ym. pussiruoat

- päiväreppu, rinta- ja vyötäröremmillä, ilman heijastimia

- CAT ja SWAT kiristyssiteet

- virtalähteet (powerbanks, minimi 10000mAh), AA ja AAA patterit

- sideharsorullat

- sidetaitoksia

-muut sairaanhoidolliset tarvikkeet

- hyvin varusteltu ensiapupakkaus

- kuulosuojaimet

- kanisterit (vesi- ja polttoaine)

- kertakäyttöastiat

- taskulamput

- säilykkeet (lihaa ja vihanneksia)

- suklaat, keksit, kaikki "makea", joilla korkea energiasisältö

- tee ja murukahvi (annospakkauksissa)

- kertakäyttöhanskat (eri kokoja, erikseenpakkatuja)

- Lastenhoitotarvikkeet: vaipat, äidinmaidonkorvike, tuttipullot, purkkiruoka

- läppärit (mielellään toimivilla akuilla)

- makuualustat

Ukrainaksi:

Apua Ukrainaan JKL знаходиться та роздає пожертвування за адресою Matarakatu 6, вхід B.

ми працюємо з понеділка по четвер з 16:00 до 19:00 та в суботу з 15:00 до 17:00

Коли ви прийдете потрібно подзвонити у двері, натиснувши кнопку дзвінку. Потрібно буде трохи зачекати, поки ми спустимося з третього поверху, тому будь ласка, наберіться терпіння.

В нас українці можуть знайти для себе одяг, взуття, предмети побуту, іграшки та канцелярію для дітей.  

Важливо: на головному вході, двері А, знаходиться інша організація.

Пожертвування ви можете отримати ще в таких місцях:

- Cafe Agape, адреса Yliopistonkatu 15, Agape працює пн-пт з 10:00 до 14:00;

https://www.ujyvaskyla.fi/

Kansalaistoiminnankeskus Matara sekä aulapalvelut suljetaan torstaina 14.4.2022 klo 15

Perjantai 15.4. - Maanantai 18.4. välisen ajan Matara sekä aulapalvelut suljettu.

Tiistaina 19.4. olemme jälleen avoinna normaalisti klo 8-18

Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille!

Apua Ukrainaan on pääsiäisviikolla avoinna seuraavasti:

Maanantai - Keskiviikko klo 16-19.

Pääsiäisen ajan 14.4. torstai - 18.4. maanantai keräyspiste on suljettu.

Tervetuloa juhlaristeilylle kanssamme to 24.3. klo 13 alkaen Kansalaistoiminnankeskus Mataraan.

Laivaan nousu tapahtuu kannelta 1 (Matarankatu 6A1), jossa mahdollisuus myös valokuvauttaa itsesi. Mikäli et pääse mukaan risteilemään heti klo 13, on sinun mahdollista hypätä laivaan kesken risteilyn juuri sinulle sopivana ajankohtana klo 13-17 välillä.

Juhlaristeilyllä juhlimme Mataran 10-vuotissynttäreitä. Luvassa on juhlabingo, kakkubuffet a’la Mataran toimijat, alkoholiton drinkkibaari (EHYT ry), juhladisco jne. Toki risteilylle kuuluu aina shoppailut, joten Mataran risteilyllä järjestetään opastettuja ”taxfree”-kierroksia, joissa pääsee tutustumaan Mataran toimijoihin. Synttäreitä vietetään yhteistyössä Nuorten Taidetyöpajan kanssa, joten myös pääset tutustumaan Taidetyöpajan toimintaan.

Risteilyllä on ohjelmassa myös seminaariosuus klo 13.30-14.30. Seminaariosuutta on mahdollista seurata myös Zoomin välityksellä ja ohjelmassa on:

  • Runo Mataralle, lausuntataiteilija Maija Piitulainen
  • Osallisuuden merkitys hyvinvointiin ja kuntien elinvoimaan, kehittämispäällikkö Virpi Harilahti-Juola, Maaseudun Sivistysliitto
  • Risteilyinfo

ZOOM-linkki seminaariosuuteen: https://us02web.zoom.us/j/89919135661?pwd=N1pOSXZkN0ZWSjFHYVlYWE5aaExYZz09

Mikäli olet tullut autolla, voit jättää kulkupelisi ”autokannelle” yleiselle parkkipaikalle tai Kankaan/Kolmikulman parkkihalliin.

Ajo-ohje Mataraan: https://www.matara.fi/kansalaistoiminnankeskus-matara/yhteydet

Saavumme takaisin satamaan klo 17, jolloin toivotamme risteilyvieraille turvallista kotimatkaa.

Tervetuloa kanssamme juhlaristeilylle! (Säätiedotus lupaa, että luvassa ei ole myrskyä eikä näin ollen tiedossa ole kovaa aallokkoa)

Viime aikojen Ukrainan tapahtumat ovat herättäneet monenlaisia ajatuksia, tunteita ja huolta. Voi olla surua, pelkoa, ahdistusta, epäuskoa, hämmennystä. Sota on tullut tiedotusvälineiden ja sosiaalisen median välityksellä yllättävän lähelle sekä läheiseksi sen tekee myös se, että sota on tässä Euroopassa. Millaisia ajatuksia sinulla on herännyt Ukrainan tilanteesta?  Tule mukaan keskustelemaan asiasta ja purkamaan sitä kautta omaa mieltä ja tuntemuksia.

Avoin keskustelutilaisuus järjestetään ti 22.3.2022 klo 16.30-18. Paikka: Kansalaistoiminnankeskus Matara (Matarankatu 6 A 1) Matara-sali.

Mukana keskustelutilaisuudessa ovat mukana Kriisikeskus Mobilen kriisityöntekijä ja vapaaehtoinen sekä SPR:n asiantuntija.

Tilaisuudessa on asiantuntijoiden alustus aiheeseen, jonka jälkeen avointa keskustelua mitä aihe sinussa herättää. Tilaisuudessa on mahdollista myös järjestää kahdenkeskisiä keskusteluja Mobilen ja SPR:n työntekijöiden kanssa. Tarvittaessa kahdenkeskinen keskustelu voi jatkua myös Kriisikeskus Mobilen tiloissa Mataran naapurissa. Kriisikeskus Mobilesta keskusteluapua elämän eri kriisitilanteissa puh. 0447888470 ma-to klo 8-20 ja Pe klo 8-17. 

Tervetuloa!

(päivitetty 16.3.2022)

Ukrainan tilanne on tuonut sodan lähelle arkea ja elämää. Sota on lähellä maantieteellisesti, mutta myös uutisten, sosiaalisen median ja muiden tiedotuskanavien kautta. Tapahtumat ovat synnyttäneet surua, pelkoa, epäuskoa ja hämmennystä.

Hädässä olevat ukrainalaiset tarvitsevat nyt apua. Jyväskyläläinen yksityishenkilöistä koostuva vapaaehtoisten ryhmä on perustanut keräyksen, jonka kautta voi kuka tahansa tarjota konkreettista apua hirvittävään tilanteeseen.

Voittoa tavoittelematon Apua Ukrainaan on vapaaehtoisista koostuva ryhmä, joka koordinoi ja hankkii tavaroita lähetettäväksi kriisialueilla niitä tarvitseville. Toiminnan laajentuessa tulevaisuudessa apua tarjotaan myös mahdollisten majoituksen ja muun avun tarjoamisessa Ukrainalaisille pakolaisille.

Keräystä organisoiva vapaaehtoisryhmä järjestää kuljetuksia yhteyshenkilöidensä (mm. Ukrainalaisten yhdistys) kautta Puolaan ja Ukrainan rajalle apua tarvitseville, ja varmistavat, että apu menee varmasti perille, eivätkä jää matkan varrelle.

Apua Ukrainaan-vapaaehtoisryhmä tekee yhteistyötä muiden järjestöjen ja tahojen kanssa ja noudattaa toimissaan viranomaisohjeita ja kunnioittaen avustusjärjestöjen toimintaa.

Ryhmän toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja on uskonnollisesti neutraali.

Lahjoitukset

Apua Ukrainaan-järjestön yhteistyökumppani on Kansalaistoiminnankeskus Matara (Matarankatu 6 A 1, Jyväskylä), joka ottaa vastaan tavaralahjoituksia. Mataraan voi tuoda lahjoituksia ma-to klo 16-19 ja lauantaisin klo 15-17.

Poikkeustapauksissa Mataran aulapalvelu ottaa vastaan lahjoituksia Mataran aukioloaikoina, mutta suotavaa on että lahjoitukset tuodaan keräyspisteen aukioloaikoina. Matarasta tavarat kuljetetaan Helsinkiin ja Turkuun Postnordin sponsoroimalla avulla ja vapaaehtoisten yksityishenkilöiden toimesta. Helsingistä ja Turusta tavarat jatkavat matkaa Puolan ja Ukrainan rajalle suoraan apua tarvitseville.

Mitä voit lahjoittaa?

Tarvittavien tavaroiden määrä vaihtelee, joten seuraathan tilannetta ja päivittyvää listaa, mitä milloinkin tarvitaan.

Linkki päivittyvään tarvelistaan: tarvikelista Ukrainaan 

Listaa pidetään myös ryhmän Facebook-sivulla: Apua Ukrainaan Lisätietoja: Emmili Kananen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai viestiä voi laittaa myös Facebook messengerin kautta: Emmili Kananen | Facebook

Lisäksi Mataran aulapalvelusta voi kysellä käytännön asioita lahjoitus tavaroiden tuomiseen liittyen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse numerosta 0400 274 209.

 

Tällä hetkellä tarvitaan seuraavia lahjoituksia:

 Elintarvikkeet

- MRE-ruoat (The Meal Ready to Eat -ruokia) eli "hetivalmiit" -ruoat: "sissimuona", pakastekuivatut ym. pussiruoat

- säilykkeet (keittoa, lihaa ja vihanneksia)

- suklaat, keksit, makeiset ja proteiinipatukat joilla korkea energiasisältö

- tee ja kahvi (pakattuina)

- lasten-/vauvojen ruuat ja äidinmaidonkorvikkeet

Lääkintätarvikkeet

- ensisiteet

- ensiapupakkaukset

- sideharsorullat

- kiristyssiteet

- sidetaitoksia

- CAT ja SWAT kiristyssiteet

- kertakäyttöhanskat (eri kokoja)

- kertakäyttömaskit

- paarit

- laastarit

Siivilipuolustajien varusteet ja sotilaskäyttöön soveltuvat vaatteet

- maastokuvioidut vaatteet (kaikki koot)

- maastokäyttöön soveltuvat kengät (kaikki koot; maiharit, vaelluskengät, saappaat)

- suojavarusteita siviilipuolustajille: luotisuojaliivit, -levyt, sirpalesuojaliivit ja vaatteet, luotisuojalevyjen peitteet

- kypärät: teräs ja komposiitti

- taisteluvyöt ja taisteluvyöjärjestelmät

- lipastaskut ja lipaslaukut

- naamioverkot ja muut naamiointitarvikkeet

- Iskunkestäviä suojalaseja (esimerkiksi salibandylaseja, miesten koot)

Vaatteet

- lämpökerrastot (miesten koot)

Tekniset laitteet

- dronet: live kuva, lentoaika vähintään 20min

- radiopuhelimet: broadband (moniaaltoaluevastaanottimet) ja narrow range (käsiradiopuhelimet)

- generaattorit

- virtalähteet (varavirtalähteet, AA- ja AAA-paristot)

- läppärit

- kiikareita ja lämpökiikareita

- taskulamppuja

- kuulosuojaimia

Muut

- makuualustat

 

Rahalahjoitukset

Apua Ukrainaan-ryhmä ottaa tavaralahjoitusten lisäksi vastaan myös rahalahjoituksia. Pienkeräysnumero on RA/2022/310

Kerätyt varat käytetään kokonaisuudessaan Ukrainan kriisiapuun. Rahalla katetaan kuljetuskustannuksia, hankintoja erikoistarvikkeiden osalta ja muita avustukseen liittyviä kuluja.

Lahjoitukset voi suorittaa seuraavalle tilille:

FI36 5290 0220 8109 13

Saajan nimi: Anatoliy Artemenko,

viestikenttään: Apua Ukrainaan

 

Mukaan vapaaehtoistyöhön

Apua Ukrainaan-ryhmä toivottaa tervetulleeksi kaikki jotka haluavat mukaan toimintaan. Tehtäviä löytyy laidasta laitaan: apua tarvitaan mm. tavaran vastaanottopisteellä, lajittelussa, kuljetuksissa, yritysten kontaktoinneissa, tiedottamisessa yms. Kaikille löytyy varmasti tehtävää!

Tule mukaan toimintaan liittymällä Facebook ryhmään Apua Ukrainaan tai ottamalla yhteyttä Emmili Kanaseen sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tavoitat Emmilin myös Facebook Messengerin kautta.

Kansalaistoiminnankeskus Matara viettää 10-vuotisjuhlavuotta.  Synttäreiden kunniaksi Matara on saanut juhlavuoden logon, jonka suunnittelija on 15-vuotias Manu Holmila Nuorten taidetyöpajan yhteydessä toimivalta JOPO-luokalta.

Ensimmäisen kerran kuulin mahdollisuudesta osallistua Mataran juhlavuodenlogon suunnitteluun ryhmämme kasvatusohjaajalta. Hän vinkkasi tästä erityisesti minulle, sillä tiesi, että minua kiinnostaa graafinen suunnittelu ammattinakin tulevaisuudessa.   

Lähdin ideoimaan logoa ensin ihan lyijykynällä paperille. Piirsin useamman version ja siitä joukosta valikoin muutaman, joita lähdin Photoshopilla kehittämään.  

Ideoitiin myös Mataran Sari Naapin kanssa ja sieltä tuli samaa ajatusta mikä itsellä oli ollut, että ilmapallo sopisi hyvin juhlavuoden logoon. Photoshopilla suunnittelu oli välillä melkoista aivojumppaa, mutta itse hakemalla tietoa oppi ja pääsi eteenpäin. Suunnittelussa ja tiedonhaussa minua jonkin verran helpottaa varmasti se, että puhun äidinkielenä englantia.  

Kaiken kaikkiaan logon suunnittelu oli hyvä kokemus. Opin taitoja, joita uskon tulevaisuudessakin pystyväni hyödyntämään.

Synttäreitä juhlitaan Matarassa to 24.3.2022 klo 13-17  

(teksti ja kuva: Suvi Halinen)

Tuettu Veikkauksen tuotoilla, logo. Kansalaistoiminnankeskus Mataran logo. Logo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki