matara white2

STM Tukee90 neg

Jyväskylässä vallitsevan koronan kokonaistilanteen vuoksi (https://yle.fi/uutiset/3-11259160) suljemme ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä Mataran aulan kohtaamispaikan ajalle 12.10.–30.10.  Tällä vältetään isoja, vapaampia kokoontumisia. Mataran kohtaamispaikassa ei ole tällä hetkellä kohtaamisten pöytää. Mataran aulassa voi yksi henkilö kerrallaan lukea lehteä tai käyttää tietokonetta esimerkiksi laskunmaksuun. 

Mataran järjestämät ekokorupaja (13.10.), arki-info (21.10., osallistuminen myös etänä) ja bingo (28.10.) siirretään aulasta Matara-saliin. Näin voimme hallitusti ja turvavälejä noudattaen toteuttaa tapahtumat, sekä opastaa osallistujia käsihygieniaan ja maskin/visiirin käyttöön. Jokaisella tapahtumaan osallistujalla tulisi olla maski/visiiri käytössään. Jyväskylän kaupungin laaja maskisuositus on voimassa myös Matarassa ja siitä on tieto heti Mataran ulko-ovessa ja aulassa. https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

Tapahtumien toteuttaminen Matarassa

Mataran aula ei ole lokakuussa käytössä tapahtumien järjestämiseen. Mikäli sinulla on aulaan varattu tilaisuus, on Mataran aulapalvelu sinuun yhteydessä. Voitte neuvotella tapahtuman siirtämisestä toiseen ajankohtaan tai tapahtuman toteuttamisesta jossain kokoustilassa. 

Mataran kokoustilat ovat edelleen käytettävissä ja niiden tehostettua siivousta jatketaan. Varaathan kokoontumiseen osallistujamäärään nähden mahdollisimman suuren kokoustilan, jotta etäisyyksien pitäminen onnistuu. Suosittelemme tilaisuuksissa maskien/visiirien käyttöä mikäli lähikontakteja ei voida välttää. Mikäli yksikin tilaisuuteen osallistuja haluaa käytettävän maskeja, käyttää kaikki maskeja. Tilaisuuden järjestäjä huolehtii osallistujille maskien jaon tai pyytää jokaista tapahtuman osallistujaa tuomaan oman maskin mukanaan. 

Koronaepidemian tilannetta seurataan koko ajan ja toimintaa muokataan tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Kohtaamispaikan puhelin ja chat toimivat viikosta 43 alkaen seuraavilla aikatauluilla:

Puhelin ( 044 901 6000* )
ma-to klo 12 – 16
* Puhelu maksaa normaalisoiton verran. Käytössä myös WhatsApp.

Mataran kotisivujen chat
ma-pe klo 12 – 16 

Jyväskylän kaupunki suosittelee maskien käyttöä julkisen liikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Matarassa julkista tilaa on Mataran aula. Suosittelemme Mataran aulassa asioivia käyttämään maskia/visiiriä 25.9.–9.10.2020 välisellä ajalla.

Edelleen koronan ehkäisyssä ovat tärkeitä kaikkien tietämät ja aiemmin annetut hygieniaohjeet esim. käsienpesusta, yskimisestä ja ennen kaikkea etäisyyksien pitämisestä. Ethän tule kipeänä Mataraan.

Mataran aulapalvelusta voi ostaa 1€/maski. Lisäksi aulapalvelussa jaetaan vähävaraisille maskeja ilmaiseksi Jyväskylän kaupungin toimesta.

Syksyn 2020 toimintakalenteria saa sähköisen version lisäksi nyt myös painetussa muodossa. Tervetuloa hakemaan omasi Mataran aulasta! Toimintakalenteriin on koottu Mataran omia tapahtumia, sekä Mataran toimijoiden ja naapureiden toimintaa.

Ensi viikon keskiviikkona starttaa luova valokuvatyöpaja!
Työpajan tavoitteena on johdattaa osallistujia valokuvauksen maailmaan uudesta näkökulmasta ja antaa vinkkejä ja uudenlaista lähestymistä valokuvaukseen.

Työpaja kokoontuu neljänä perättäisenä keskiviikkona klo 13–16 :
30.9., 7.10., 14.10., 21.10.
28.9. 
Pidetään työpajan valokuvanäyttely Matara-salissa.

Kunkin työpajan kesto on 3 h, joka jakautuu kahteen jaksoon. Ensimmäisen jakson aikana käydään läpi kuvaamista käytännössä tietyn teeman kanssa, jälkimäisen aikana keskustellaan ja arvioidaan läpi kuvattua aineistoa. Työpajan aluksi kokoonnutaan Mataran aulaan, josta lähdetään yhdessä kuvaamaan lähiympäristöön. Kuvauksen jälkeen palataan keskustelemaan Mataraan.

Työpaja on maksuton ja kaikille avoin. Oma kuvausvälineistö (kamera tai puhelin) mukaan. Työpajaan otetaan maks. 10 henkilöä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, sitovat ilmoittautumiset 29.9. mennessä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Tervetuloa mukaan oppimaan valokuvausta!

Nettisivuilla oleva chat on auki ma-pe klo 10 – 17. Voit jutella siellä Mataran työntekijöiden kanssa kaikenlaisista asioista. 

Kohtaamispaikan puhelimeen 044 901 6000 vastataan ma-pe klo 10 – 15.
Puhelu maksaa normaalisoiton verran. Käytössä on myös WhatsApp, jonka kautta voit soittaa tai laittaa viestiä.

Matarassa noudatetaan viranomaisten suosituksia COVID-19- tilannetta koskien. Olemme laatineet sisäisiä ohjeita, jotta kaikilla olisi mahdollisimman turvallista.

Matarassa pidetään tärkeänä tilojen siisteyttä. Olemme kuitenkin tehostaneet siivoustoimia mm. kosketuspintoja pyyhitään usein ja kokoushuoneet siivotaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Tämän vuoksi jätämme tilavarauksien väliin aikaa siivoukselle vähintään ½ tuntia.

Jyväskylän kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille asukkaille ja Kansalaistoiminnankeskus Matara on yksi jakelupisteistä. Maskit on tarkoitettu ensisijaisesti joukkoliikenteessä käytettäväksi.

Maskeja voi noutaa Mataran aulasta ma-to klo 9–16 ja pe 9–14. Muita jakelupisteitä ovat muun muassa Hannikaisenkadun sosiaaliasema ja terveysasemat.

Suomen hallitus ja THL antoivat 13.8. suosituksen käyttää kasvomaskeja julkisissa kulkuvälineissä, koronatestaukseen mentäessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Jyväskylän kaupunki suosittelee maskia käytettäväksi myös tilaisuuksissa, johon osallistuu ihmisiä useilta eri paikkakunnilta eikä turvavälien säilyttämistä voida varmistaa.

Jaossa on pestäviä kangasmaskeja, 4kpl / hakija.Kasvomaskien mukana annetaan kuvallinen käyttöohje. 

Maskeja noutavan tulee olla terve.

Lisätietoja Jyväskylän kaupungin sivuilta.

Tourujoen yön jatkoa varten tehtyyn kyselyyn on tullut jo mukavasti vastauksia, mutta lisää tarvitaan! Tästä syystä olemme pidentäneet kyselyn vastausaikaa 23.8. asti. 

Vastaajien kesken arvotaan 50 € lahjakortti ravintola Shalimariin. Linkki palautelomakkeeseen: bit.ly/typalaute2020 

Huom!
Vuonna 2020 Tourujoen Yö -tapahtumaa ei järjestetä.

Syksyn 2020 toimintakalenteri on julkaistu sähköisessä muodossa. Kalenteriin on koottu erilaisia Matara-yhteisön toimintoja ja tapahtumia. Painettujen toimintakalentereiden tilanne tarkentuu syyskuussa.

Voit ladata toimintakalenterin luettavaksi täältä.

STM Tukee90 matara white2 kyt white