Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Torstaina 20.4. 2017 Jyväskylän Monikulttuurikeskus Glorian kaikki 38 maahanmuuttajaopiskelijaa keskeyttivät suomen kielen opintonsa hetkeksi, kun sisään tulivat Jyväskylän sinfonian puhallinsoittajat. Vaskikvartetissa soittivat käyrätorvea Jussi Järvenpää sekä Juha Keskinen ja trumpettia Zoltán Kövér ja Mailis Ben Romdhane.

Esitys oli kaikin puolin mielenkiintoinen ja piristävä opiskelu- ja työpäivän katkaisija. Sinfoniaorkesteri soitti kahdenkymmenen minuutin kestoisen esityksen, jossa kuultiin pieniä otteita klassisesta oopperamusiikista, kuten Mozartin Taikahuilusta ja Händelin Rinaldosta. Muokkauksen alle oli myös joutunut kappale nimeltä Summertime, josta Youtubesta löytyy useita eri variaatioita. Muutaman kappaleen jälkeen Jussi Järvenpää esitteli lyhyesti käyrätorvea ja muita puhallinsoittimia Glorian väelle.

Sinfoniayhtye esiintyi myöhemmin Glorian jälkeen Jyväskylän keskustan ostoskeskus Kolmikulmassa. Yleisesti ottaen sinfoniaorkesterin motivaationa toimi On the move –viikko, jonka tarkoituksena oli tuoda musiikin iloa Jyväskylässä asuville paikkakuntalaisille. Viikon aikana sinfoniayhtye esiintyi pienryhmissä ympäri Jyväskylää. Kukin esityksistä kesti noin kaksikymmentä minuuttia. Esityksiä pidettiin huhtikuun puolessa välissä muun muassa Jyväskylän kirjastoilla ja kaupunkimme matkakeskuksessa sekä keskussairaalan osastoilla.

Jyväskylän sinfonian kotisivuilta käy ilmi, että tarkoituksena on tehdä On the move –viikosta musiikin täytteinen piristys ja perinne osaksi kaupunkimme arkea.

Tekstin kirjoittaja Tuukka Eskelinen, harjoittelija
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki
Musiikillinen tauko Glorian suomen kielen opiskelijoilla
Kuva Johanna Marttinen