Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Nuorten Keski-Suomi ry muutti toimitilansa kansalaistoiminnankeskukseen jo lokakuussa 2010. Siitä huolimatta tätä tekstiä kirjoitettaessa NuK-Sun toimisto on jälleen täynnä erilaisia laatikoita, pussukoita ja tavarapinoja. Nuorten Keski-Suomen kevään toimintojen näkyvin osa, koululaisten liikunnan, kulttuurin ja harrastamisen suurtapahtuma ToukoFest on jälleen vietetty, ja tuhannet Keski-Suomen alueen koululaiset ovat saaneet viettää aktiivisen päivän Hippoksen liikuntapuiston ympäristössä. Innokkaimmat nuoret jäivät vielä illaksi kuuntelemaan Haloo Helsingin esiintymistä Synergia-areenalle.
Tapahtuma on ohitse, mutta prosessi jatkuu: Vaikka toimisto on vielä pullollaan tämän vuoden tapahtuman tarpeistoa ja rekvisiittaa kokoontuu ToukoFestiä järjestävä vapaaehtoisten 13-18 vuotiaiden ToukoTiimi kokoontuu jo kesäkuun aikana keräämään oppeja tämän vuoden tapahtumasta ja suunnittelemaan tapahtuman tulevaisuutta.

Nuorten Keski-Suomi on maakunnallinen nuorten ja nuorten parissa toimivien palvelujärjestö NuK-Sun tavoitteena on lisätä nuorten valmiuksia ja mahdollisuuksia tehdä, toimia ja vaikuttaa sekä Haastaa kaikkia luottamaan nuoriin ja antamaan heille vastuuta, oman kokoisia haasteita sekä tukea. Verkostoyhteistyöhön perustuvalle organisaatiolle Mataran kaltainen toimintaympäristö on omiaan tehostamaan yhteistyötä vanhojen kumppaneiden kanssa sekä avaamaan ovia aivan uusille yhteistyömuodoille.

Vaikka kesälomat siintävät vielä muutaman viikon päässä, on katse jo voimakkaasti syksyn toimintojen pohjustamisessa. Syksyllä muunmuassa jatketaan ToukoFestin kehittämistä, Jyväskylän LastenParlamentin koordinoimista sekä maakunnallisen nuorten vaikuttamisryhmän NÄKS:in toimintaa. Uutena toimintona on jo kevään aikana pikkuhiljaa käynnistynyt ESR-rahoitteinen Sytytä -hanke. (Hankkeesta voit lukea lisää täältä:http://www.nuortenkeskisuomi.fi/sytyta.pdf)

Terveisin,

Arto Lampinen, Nuorten Keski-Suomi ry