Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Suomen nuoret lesket ry muutti tänne kansalaistoiminnankeskukseen heti helmikuun alusta, ensimmäisten joukossa. Itse muutto sujui kuin tanssi, olimmehan aloittaneet pakkaamisen hyvissä ajoin jo ennen joulua ja apuna olivat ahkerat muuttomiehet. Meillä on täällä Matarassa kaksi toimistohuonetta, joissa työskentelee lisäkseni järjestösihteeri Miia ja leskiperhetyönkoordinaattori Sirpa. Pikkuhiljaa olemme kotiutuneet, verhotkin ovat jo ikkunoissa ja tavarat löytäneet paikkansa.
Erityisen iloisia olemme siitä, että kaikki tilat ovat täällä samassa talossa, näin kokousten, koulutusten ja muiden tapahtumien järjestäminen on helpompaa. Työyhteisökin on kasvanut ja suurin osa toimijoista on uusia tuttavuuksia, ilmapiiri on rento ja mukava. LunchBeat disko oli hauska kokemus, siihen osallistutaan jatkossakin. Ainoastaan seinän takana meneillään oleva remontti aiheuttaa toisinaan päänvaivaa..

Kevättalven aikana on tapahtunut paljon Mataran avajaisten ja avointen ovien lisäksi olimme järjestämässä neljättä kertaa Surukonferenssi tapahtumaa Paviljongissa, www.surut.fi Monimuotoista surua pohtimassa oli noin 170 henkilöä. Suomen nuoret lesket ry:n lisäksi tapahtumaa olivat järjestämässä Käpy- lapsikuolemaperheet ry, Huoma – henkirikoksen uhrien läheiset ry, Surunauha ry sekä Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura. Tapahtuma oli oikein onnistunut ja järjestäjän näkökulmasta tämänkaltaiselle foorumille on tilausta. Uskon, että olemme osaltamme olleet vaikuttamassa siihen, että kuolemasta ja surusta puhuminen olisi helpompaa. Ehkäpä myös osallistujat ovat saaneet rohkeutta reppuun kohdatessaan surevia ja läheisensä menettäneitä.

Meillä on parhaillaan menossa nuorten leskien valtakunnallisen tapaamisen ja leskiperheiden lomaviikon järjestelyt sekä syksyn ja talven toiminnan suunnittelu. Olemme myös mukana työryhmässä, joka toteuttaa marraskuussa Jyväskylässä Maassa Taivaassa -tapahtuman.
Maassa Taivaassa -tapahtuma lähestyy kuolemaa monialaisesti - taiteen, tieteen ja uskonnon kautta. Teemaa käsitellään arvovapaasti niin että sisällöt tarjoavat jokaiselle yhteyden aiheeseen. Kuolema ei saa tyhjentävää selitystä, mutta tapahtuma tuo lohtua, tukea ja vastauksia niitä tarvitseville. Erityisen ylpeä olen tästä järjestäjäjoukosta: Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän kaupunginkirjasto, Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän ylioppilasteatteri, Keski-Suomen elokuvakeskus ry, Keski-Suomen museo, Keski-Suomen Tanssin Keskus ry, Surujärjestöt, Luovan valokuvauksen keskus ry, Monikulttuurikeskus Gloria, Äkkigalleria
lisätietoja www.maassataivaassa.fi

Aurinkoista kevättä ja työniloa toivotellen

Anne Backman
Suomen nuoret lesket ry