matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Nuori nainen seisoo valokuvausstudiossa kameran kanssa.

Moikka! Täällä kirjoittelee Jenna Mäenpää, yksi tämän syksyn Music Against Drugs ry:n Ink-tiimiläisistä. Nyt kerron enemmän järjestön toiminnasta ja omasta työkokeilupolustani.

Music Against Drugs ry on ehkäisevän päihdetyön järjestö, joka edistää lasten ja nuorten terveyttä, sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta. Vuonna 2010 perustettu yhdistys on kasvanut vuosien mittaan valtakunnalliseksi sosiaali- ja terveysalan järjestötoiminnaksi ja työllistää tällä hetkellä 13 henkilöä.

Meidän arvojamme ovat yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja ilo. Täällä kaikki saavat olla omia itsejään ja hommia tehdään hyvällä meiningillä, yhdessä. Toiminnassa pääsee toteuttamaan itseään omien mielenkiintojen ja vahvuuksien mukaan sekä oppimaan paljon uutta. 

Nuori nainen seisoo käytävällä ja näyttää kädellä rauhanmerkkiä.
Jokainen nuori jättää oman kädenjälkensä Ink-tiimiin. kuva Nimeseti Redamte

Yhdistyksen toimintaan kuuluu kaikenlaista, muun muassa ehkäisevän päihdetyön kokonaisuudet, joita toteutetaan yhteistyössä kuntien yläkoulujen kanssa. Nuori voi myös esimerkiksi toimia vapaaehtoisena tai lähteä mukaan Ink-tiimitoimintaan, jossa hän pääsee vahvistamaan työelämävalmiuksia. Ink-tiimin slogan kuuluukin “Tartu työelämään”! Itse olen tällä hetkellä työkokeilussa Ink-tiimitoiminnassa, media- ja viestintätiimissä. Omiin työtehtäviini on kuulunut esimerkiksi blogitekstien kirjoittamista, valokuvausta ja sosiaalisen median tekemistä.

Tällaisia paikkoja pitäisi olla nuorille enemmän, miksei vielä vanhemmillekin. Juuri tämän kaltaisen tiimitoiminnan kautta on hyvä lähteä pohtimaan omaa urapolkua ja omia vahvuuksia. Tämä on turvallinen paikka kokeilla, että mikä kiinnostaa ja mikä ei ainakaan ole se oma juttu. Itse vietän parhaillaan toista välivuotta ja voin näin hukassa olleena todeta, että erilaisten työkokeilujen kautta alanvaihto lähihoitajasta media-alan hommiin on ollut pehmeä ja juurikin se turvallinen lasku. 

Jenna Mäenpää, työkokeilija
Ink-tiimi, media- ja viestintätiimi
Music Against Drugs ry

www.musicagainstdrugs.info
Facebook: Music Against Drugs
Instagram: musicagainstdrugs

 

P.S. Kevään tiimijaksolle (25.1.–14.5.2021) voi hakea nyt!

STM Tukee90 matara white2 kyt white