Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Mitä sinä osaat? Mitä osaat paremmin kuin muut? Onko osaamisesi ammatillista? Miten hyödynnät osaamisesi? Osaatko kertoa siitä hakemuksessa, haastattelussa tai kavereille?

Suomalaiset ovat usein kitsaita kertomaan omasta osaamisestaan – siis kehumaan itseään. Johan se vanha kansakin sanoo, että ”omakehu haisee”. Tämän päivän rekrytointitavat vaan ovat sellaisia, että olisi hyvä oppia aikanaan kehumaan itseä ja omaa osaamista. Sehän on niin, että työnhakijan tehtävä on antaa mahdolliselle tulevalle työnantajalle mahdollisimman positiivinen kuva itsestään. Työnantajan tehtävä on sitten miettiä sitä, kuinka hänen ongelmansa ratkeaa tuon osaamisen varassa. On huomattavasti helpompaa kertoa omasta osaamisestaan, jos käytettävissä on jonkinlainen tukisanalista tai todistus. Onkohan tämä se syy, miksi Suomessa kiinnitetään niin suuri huomio työ- ja koulutodistuksiin? Kun muuten kuva osaamisesta jää kovin suppeaksi.

Nuoren työnhakijan on vaikea kertoa omasta kokemuksestaan ja osaamisestaan – ihan ymmärrettävästi kokemusten puuttuessa. Mitä ihmettä pitäisi kertoa? Monen kohdalla se ensimmäinen työpaikka jää siis haaveeksi ja matka avoimille työmarkkinoille on auttamattoman pitkä. Monen vastavalmistuneenkin ongelma on siinä, mihin työtehtäviin se oma osaaminen sitten riittää. Erityisen vaikea on sellaisen työnhakijan tilanne, jolla ei ole todistuksia sen enempää kouluista kuin työstäkään.

Keski-Suomen työvalmennuskentällä on jo yli viiden vuoden ajan kirjoitettu valmentautujille osaamistodistuksia. Osaamistodistus kertoo tutkintojen kielellä valmennuksessa havaitusta osaamisesta. Todistuksen saajan on huomattavasti helpompi kertoa omasta osaamisestaan nyt, kun tuo ammatillinen osaaminen on liitetty niihin käytännön tehtäviin, joita työpaikalla on tehty. Oma osaaminen saa sanat.

Syksyllä tehdyn kyselyn mukaan PAIKKO osaamistodistuksen sai tänä vuonna yli 300 henkilöä. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 18 organisaatiota. Kun huomioidaan, että vuoden lopussa PAIKKOa käyttäviä organisaatioita on 51, tarkoittaa tämä valtavaa potentiaalia kertoa omasta osaamisesta työnhakutilanteissa tai oppilaitoksiin hakeuduttaessa. Osaamistodistuksen avulla on työllistytty, aloitettu oppisopimuksia, hakeuduttu opiskelemaan niin ammatilliseen koulutukseen kuin korkeakouluunkin. Ennen muuta todistus on yhdistänyt työn ja osaamisen ymmärrettävällä tavalla.

Matarasta lähdemme levittäytymään alueittain ympäri koko Suomen. Ei ole sattumaa, että tästä monipuolisesta ja moniäänisestä työyhteisöstä levittäydytään pitkälle. Jos niin halutaan, Matara itsessään tarjoaa monipuolisen kentän kokeilla erilaisia innovaatioita ja niiden toimivuutta. Ihan täällä omassa kotipesässä meidän on mahdollisuus kokeilla innovaatioita esim. kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa, palkkatukityössä, maahanmuuttajapalveluissa, vapaaehtois- ja järjestötyössä ja valmennuksen yhteydessä. Myös nuorten työpajatoimintaa löytyy samojen seinien sisältä.

Mietin itse sitä, että noinkohan aina ymmärrämmekään tämän toimintaympäristön monimuotoisuutta ja mahdollisuuksia kehittämistoiminnan näkökulmasta – mutta sehän tarkoittaa vain ja ainoastaan uutta oppimisen ja kehittymisen mahdollisuutta meille, jotka saamme toimia täällä. Itse mietin, kuinka voisimme entistä paremmin hyödyntää toimintaympäristöämme kehittämistyössä?

Susanna Uusitalo
Laatupäällikkö
PAIKKO
Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry