Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

Kädentaitojen kulttuurifuusioita, luontoaloihin tutustumista, uusia tuulia tuunaukseen, virkeyttä kulttuurista ja työbileitä!

Tätä kaikkea ja paljon muuta on nyt Jyväskylässä tarjolla työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Toiminnot ovat osa Välitin-kokonaisuutta, jossa Ekotuuri, Mä oon pihalla, Kufu, Työbileet ja Virkku kehittävät uusia toimintamenetelmiä työllistymisen edistämiseksi. Välitin kokonaisuutta hallinnoi Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Hankekokonaisuuden toiminta alkoi keväällä ja kaikki osahankkeet ottavat nyt asiakkaita vastaan! Mikä näistä toiminnoista sopisi juuri sinulle?


Ekotuunari

Ekotuunari kokoaa yhteen tuunaamisesta ja kädentaidoista kiinnostuneita kädentaitajia. Heitä tuetaan omissa vahvuuksissaan, herätellään osallistujien sisäistä yrittäjyyttä sekä kannustetaan työllistymiseen osittain tai jopa kokonaan kädentaitoja käyttäen. Asiakkaaksi voit hakeutua joustavasti, oman aikataulusi mukaan. Ekotuunarin toteutuksesta vastaa Jyväskylä Katulähetys ry. Lisätietoja saat hankevastaava Raunalta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


KuFu

Kufussa eli Kädentaitojen kulttuurifuusiot – hankkeessa kohderyhmänä ovat maahanmuuttajataustaiset kädentaidoista kiinnostuneet henkilöt. Valmennuksessa tutustutaan kädentaitojen pientekniikoihin ja alan työllistymismahdollisuuksiin sekä pohditaan tapoja fuusioida omasta kulttuuristaan peräisin olevia uniikkeja kädentaitoja suomalaisen käsityö- ja designperinteen kanssa. Kufun ryhmiin on jatkuva haku, tervetuloa mukaan! Voit piipahtaa Kufun työpajalla Vapaudenkatu 8, (käynti Minna Canthin kadulta) tai ottaa yhteyttä Teijaan, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hankkeen toteutuksesta vastaa Wari ry.


Mä oon pihalla

Mä oon pihalla vie puolestaan maahan muuttaneita luonnonystäviä ”metsään” tutustumaan suomalaiseen luontoon ja luontoalojen tarjoamiin työllistymismahdollisuuksiin. Samalla treenataan työnhakutaitoja sekä pyritään ennaltaehkäisemään työelämässä tapahtuvaa maahanmuuttajiin kohdistuvaa hyväksikäyttöä ja vähentämään työnantajien ennakkoasenteita. Mä oon pihalla -toiminnan toteutuksesta vastaa Paremmin yhdessä ry. Mikäli kiinnostuit, ole yhteydessä Annikaan, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Työbileet!

Työbileet -hanke vastaa muuttuvan työelämän tarpeisiin. Tavoitteena on mallintaa ja testata ohjausmenetelmiä, joilla edistetään yrittäjämäistä tapaa työllistää itsensä. Työbileiden kohderyhmänä ovat korkeakoulutetut maahanmuuttajat ja yhteistyökumppaneita ovat pienet ja kasvuhakuiset yritykset. Työbileisiin voit hakeutua non-stoppina, katso lisätietoja tyobileet.com Työbileiden toteutuksesta vastaa INNOverkko Osuuskunta


Virkku

Virkun tavoitteena on nuorten työllistymisen tukeminen luovin keinoin luoville aloille. Virkku-tiimissä tutustutaan luovaan toimintaan ja alan työllistymismahdollisuuksiin sekä harjoitellaan taitoja käytännössä omien projektien muodossa. Tiimissä toteutettavat projektit paitsi tukevat osallistujien omaa työllistymistä, myös edistävät yleisesti luovia toimintamalleja ja kulttuurin kuluttamista. Tiimin voi suorittaa vapaaehtoisesti tai esimerkiksi työkokeiluna. Virkun toteutuksesta vastaa Jyväskylän Seudun Nuorisoseura ry. Lisätietoja voit kysellä Annalta, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


Välittimen välähdyksiä Mataralla

Mikäli hankkeiden toiminta kiinnostaa, voit tulla tutustumaan meihin loka-joulukuussa myös Välittimen Välähdyksiä Mataralla – tapahtumiin ja työpajoihin. Osallistuminen on ilmaista eikä sido mihinkään! Katso tapahtumat ja aiheet täältä:

Välittimen välähdyksiä Mataralla

Henna Takala

tiedottaja-assistentti

Välitin -hanke