matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

etätyöskentely

Tässä kirjoittelee Ekstam Jessica, tämän kevään Music Against Drugs ry:n Ink-tiimiläinen.


Music Against Drugs ry on lasten ja nuorten terveyttä, hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä ehkäisevän päihdetyön järjestö. Yhdistys on vuonna 2010 perustettu, joka on kasvanut vuosien aikana valtakunnalliseksi sosiaali- ja terveysalan järjestötoiminnaksi.

Nuoret vaikuttajat

”Se on jotenkin tosi hienoa ja kannustaa vaikuttamaan, kun näkee ja kokee, että meitä nuoria halutaan oikeasti kuunnella ja meidän asiat on tärkeitä”.

Tietokone ja post-it laput

Aloitin työssäni innosta puhkuen syyskuisena tiistaiaamuna. Tuolloin tiesin pääpiirteittäin minkälaisia haasteita yhdistyksillä ja KYT-järjestöpalveluilla on digitaalisen viestinnän ja työkalujen kanssa, mutta en osannut kertoa suoraan, miten asioita pitäisi kehittää. Aloitin työni tekemällä taustatyötä ja tutustumalla esimerkiksi Yhdistystori.fi-sivustoon. Hyvin pian huomasin työskenteleväni rutiininomaisesti kuten monet muutkin, jotka ovat työskennelleet yhdistyksessä pidemmän aikaa. Onneksi tunnistin tämän asian ja aloitin tutkimaan asioita uudestaan ulkopuolisen näkökulmasta.

kaksi miestä pöydän ääressä

Meille kaikille yhteistä on kaipaus. Me kaipaamme toisten ihmisten seuraan. Me kaipaamme tulla kohdatuksi ja välitetyksi. Me kaipaamme sitä, että edes pienen hetken olemme jollekin tärkeä. Joku kaipaa ystävää, joku toinen rakastettua. Joku haluaisi olla työyhteisön tärkeä jäsen. Joku kaipaa perhe-elämää, lasten hulinaa ja kiireen tuntua. Kaikki ihmiset tarvitsevat toista.

Toisinaan yksin oleminen on mukavaa ja helppoa. Se antaa tilaa hengittää, pysähtyä ja saada yhteys omiin ajatuksiin ja tunteisiin. Mutta jos yksin oleminen ei ole oma valinta, voi yksinäisyys tuntua taakalta. 

STM Tukee90 matara white2 kyt white