matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Nainen katsoo seinällä olevia post it -lappuja.

Minä olen Janna Sahlman, opiskelen 3:tta vuotta yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa ja teen opintojeni viimeistä harjoittelua Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n (KYT ry) hallinnoimassa Kansalaistoiminnankeskus Matarassa. KYT ylläpitää kansalaisten avoimia kohtaamispaikkoja, järjestää koulutusta, antaa neuvontaa ja ohjausta sekä toimii aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan kehittäjänä. 

Lehtileikkeistä tehty juliste seinällä.

Oli kohtuullisen kurja ajokeli, kun maaliskuussa ajelin Koillis-Suomen kierrokselta kotiinpäin kuunnellen uutisia. Keskiviikko 11.3. oli ensimmäinen, kun itse ymmärsin meidän ajautuvan kohti hyvin poikkeuksellista vaihetta. Seuraaville viikoille suunnitellut työmatkat olikin matkustusrajoitusten vuoksi jo peruutettava, 25.3. kävin työpaikallani viimeisen kerran ennen etätyövaiheen aloittamista. Miten edetä uudessa tilanteessa toiminnassa, jota tehdään oikeilla työpaikoilla oikeiden elävien ihmisten kanssa?

nainen pötköttää puunrungolla

Olemme uuden edessä koronaviruksen pakottaessa meidät toistaiseksi toimimaan etäällä toisistamme. Yhteydenpitomme tapahtuu nyt digitaalisia välineitä apuna käyttäen. Kauanko tämä jatkuu ja muuttuuko tapamme olla vuorovaikutuksessa toistemme kanssa tulevaisuudessa? Entä mitä tapahtuu jaksamisellemme, jos digitalisaatio merkittävästi lisääntyy?

paljon ihmisiä juttelemassa toisilleen

Valtakunnalliset kohtaamispaikkapäivät on tapahtuma, joka järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Vuonna 2020 järjestämispaikkakuntana oli Jyväskylä, tai ainakin piti olla. Mitä tapahtuu, kun muutamia viikkoja ennen tapahtumaa Suomen hallitus ilmoittaa, että kaikki yli 500 ihmisen tapahtumat perutaan ja sitä pienemmät tapahtumat suositellaan myös perumaan? Millaista on suunnitella ja valmistella tapahtumaa, joka päädytään olosuhteiden myötä perumaan ja miten tämä näkyy opiskelijan harjoittelussa?

STM Tukee90 matara white2 kyt white