Tervetuloa juhlistamaan Mataran 5-vuotissynttäreitä perjantaina 24.3.2017! Samalla juhlistetaan myös Jyväskylän päiviä ja Suomi 100 -juhlavuotta!
Synttärit ovat avoimet kaikille ja soveltuvat kaikenikäisille.

Ohjelma

  • Klo 10 - 12.30 Monimessi-perhekahvila Gloriassa. Askartelua ja kasvomaalausta Mataran aulassa.
  • Klo 12.15 Avajaissanat Minna Rajalin ja Hubert Huu, aulassa
  • Klo 12.30 Muusikko Noah esiintyy aulassa
  • Klo 13.15 alkaen kakkubuffet, EHYT:ryn alkoholiton pop up -drinkkibaari, ongintaa Matara-salissa (2. kerros). Buffet ja drinkkibaari avoinna niin kauan kuin tarjottavaa riittää, kuitenkin korkeintaan klo 15 saakka. Vapaaehtoinen maksu.
  • Klo 13.30 Aikuisten ja lasten satujumppa aulassa
  • Klo 14 Synttäribingo ja askartelupiste aulassa
  • Klo 15 - 15.20 Lauluryhmä Lipstikka esiintyy aulassa

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki kumppaneineen toteuttaa Suomi 100 – kansalaistoiminta 100 ja risat -hankkeen, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Hankkeeseen liittyen Yhtä juhlaa! -tapahtumassa julkistetaan valokuvakilpailu Huippuhetkeni vapaaehtoistoiminnassa ja 100 syytä olla vapaaehtoinen -korttikampanja. Kisan ja kampanjan tavoite on esitellä vapaaehtoistoiminnan monipuolisuutta ja siinä koettavia tunteita sekä koota vapaaehtoistoimintaan osallistumisen syitä. Valokuvauskisan voittaja selviää viimeistään marraskuussa. Tarkemmat ohjeet ovat jaossa Yhtä juhlaa! -tilaisuudesta alkaen Matarassa ja Mataran verkkosivuilla.

Hyvinvoiva ja kulttuurisesti rikas Jyväskylä –vaalitilaisuus keskiviikkona 15.3.2017 klo 17–19 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa (Matarankatu 6A1, Jyväskylä).


Tule keskustelemaan jyväskyläläisten kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Aiheina kansalaisjärjestöjen asema ja monikulttuurisuus.

Tilaisuuden aluksi on mahdollista vapaaseen keskusteluun kahvittelun lomassa. Ohjelma sisältää näkökulmia hyvinvointiin ja monikulttuurisuuteen sekä paneelikeskustelun.

Mukana vaalipaneelissa ovat seuraavat ehdokkaat:
Aimo Asikainen (Kesk.)
Sanna Honkonen (RKP)
Marjatta Koivunen-Issakainen (PS)
Tomi Kuosmanen (KD)
Riitta Mäkinen (SDP)
Ilkka Pernu (Vas.)
Amir Soltanpanah (Vihr.)
Sirpa Teräväinen (Kok.)

Tilaisuuden juontaa Yle Jyväskylän toimittaja Riika Raitio.

Järjestäjät Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, Monikulttuurikeskus Gloria ry ja Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO.

 

Muokkaus 14.3.2017: lisätty RKP:n ehdokas.

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa toimivasta Lastipyörälainaamosta kuka tahansa voi saada maksutta käyttöönsä sähköavusteisen tavarapyörän 1-3 vuorokaudeksi. Tarjolla on kaksi- ja kolmepyöräisiä sähköavusteisia laatikkopyöriä, raskaankin lastin kuljettamiseen sopiva sähköavusteinen taakkapyörä ja kahden lapsen kuljettamiseen sopiva pyörän peräkärry.

Pyörien lainaus- ja varausohjeet löytyvät JAPA ry:n verkkosivuilta osoitteesta http://www.japary.fi/lainaamo.

Lainaamo on osa Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n toimintaa, ja se on saanut rahoitusta Liikenneviraston liikkumisen ohjauksen valtionavustuksista. Lainaamo aloitti toimintansa Kansalaistoiminnankeskus Matarassa kesäkuussa 2015, ja se palkittiin vuoden 2015 valtakunnallisesti parhaana pyöräilytekona.

Lisätietoja: www.japary.fi/lainaamo

Tutustu Kansalaistoiminnankeskus Mataran kevään 2017 toimintakalenteriin!
Tarjolla paljon mielenkiintoista toimintaa vertaistukiryhmistä koulutuksiin ja erilaisiin tapahtumiin.

https://www.yumpu.com/s/W0MnC13g67ouZ4mI

Kansalaistoiminnankeskus Matarasta löydät myös edullsita graafista suunnittelua yhdistyksille, järjestöille ja yhteisöille. Kysy lisää, jos etsit suunnittelijaa esimerkiksi julisteelle, esitteelle, käsiohjelmalle tai logolle.

Henna Takala

www.hennatakala.com

Henna mainos toimijat