matara white2

Mataralaiset kertovat
Kansalaistoiminnankeskuksen blogi

STM Tukee90 neg

Projektityö on sitten mukavaa!! Ja tässä pätee se vanha viisaus, että kun hyvin suunnittelee, niin asiat on puoliksi jo tehty. Toteutusvaiheessa on monta kertaa törmätty ajatukseen, että nyt pitäisi olla työkaluja valmennuksen suunnitteluun, valmennuksesta sopimiseen ja siihen tähän ja tuohon. Sitten on vaan pengottu suunnitteluvaiheen aikana tehtyjä luonnoksia - ja sieltähän ne toimivat ratkaisut aina ovat löytyneet. On todella hienoa nähdä, miten omat ajatukset vähitellen muuttuvat todeksi ja toimivat ihan oikeassa elämässä.

Ehkä eniten nautin itse siitä osasta, jossa pääsen projektipäällikkönä rakentamaan verkostoja ja tekemään yhteistyötä kymmenien, jopa satojen mielenkiintoisten ja osaavien ihmisten kanssa. NuoVo osallistuu aktiivisesti monenlaisten verkostojen toimintaan – niistä tärkeimpänä ehkä Mataran Työllistämishankkeiden kokoontumiset. Yhteistyön tiivistäminen on tuonut mukanaan mahdollisuuden parantaa oman toiminnan tuloksia – ja pohtia asioita isommassa piirissä. Uskomme kaikki siihen, että kun jokainen tekee sitä, minkä parhaiten osaa, saamme aikaan myös ne parhaat mahdolliset tulokset. Kuten vaikka laadukkaan Mataran Työnhakuklinikan! Uutena avauksena verkostotyössä olemme kutsuneet koolle RAY:n rahoittaminen työelämäosallisuutta edistävien hankkeiden ”treffit” helmikuun lopussa.

Vuoden 2014 aikana valmensimme lähes viittäkymmentä nuorta. Valmentaja Tuuli on valmentanut ryhmiä ammattiopistolla, nuorten taidetyöpajalla ja Matarassa. Saamamme palautteen ja omien havaintojemme perusteella valitsemamme toimintatapa toimii. Tärkeintä valmennuksissamme on omien unelmien ja osaamisen tunnistaminen – ja itsen haastaminen. Voidakseen saavuttaa tavoitteitaan, on meistä jokaisen aika ajoin poistuttava mukavuusalueelta ja kestettävä epämukavuutta. Vain sitä kautta voi saavuttaa haluamansa. Olen itse miettinyt, että sitähän se on tämä projektityökin. Haastetaan itseä uuden suunnitelman kautta – ja sitten koetaan onnistumisen riemua, kun haasteisiin on pystytty vastaamaan. Se on ehdottomasti tässä työssä parasta!

NuoVo:n tiimi täydentyi vuoden alusta yhdistyskoordinaattorilla. Anna-Kaisa Taipale ei ole ihan uusi tiimiläinen, onhan hän ollut projektin alusta saakka mukana harjoittelijana ja opinnäytetyön tekijänä. Opinnäytetyöprosessin yhteydessä pyysimme halukkailta yhdistyksiltä yhteistietoja, jotta voisimme ottaa yhteyttä ja sopia nuorille tarjottavista mahdollisuuksista järjestöissä. Odotetun viiden yhteydenottopyynnön sijasta niitä saapui peräti 16 – ja tarjolla on nyt hyvin erilaisia haasteita valmennettaville nuorille. Projektit ovat vasta alussa, joten tältä osin toimintamme on vielä testivaiheessa. Tältäkin osin näyttää kyllä hyvältä – järjestöjen projekteille löytyy tekijöitä ja nuorille oman kokoisia haasteita.

Tämän kevään aikana järjestämme perusvalmennusten lisäksi yrittäjyysvalmennusta, esiintymistaitovalmennusta, järjestöille valmennusta oman toiminnan visualisointiin ja työnantajana toimimiseen. Kevätkauden päättää kaksipäiväinen Team Leader ”valmennusleiri”, jolle pääsevät kevään aikana pitempään valmennusprosessiin osallistuneet nuoret. Toimintaamme voi tutustua vaikkapa Facebook –sivullamme, jossa julkaisemme kuvia ja tunnelmia matkan varrelta. Peruskuvaus toiminnasta löytyy osoitteesta www.kyt.fi.

Ai niin, Vappuaattona järjestämme isommat treffit kaikille toiminnassamme tavalla tai toisella mukana olleille ja yhteistyökumppaneille. Treffit järjestetään Mataran ala-aulassa – eikä siitä sitten enempää. Kannattaa seurata kutsuja – ja tietysti tulla paikalle!! Tervetuloa mukaan.